קורסי בחירה בחטיבת הביניים

בבית החינוך "אור" אנו מאמינים ביכולת של כל תלמיד ותלמידה ובכישוריהם. מאמינים בקידום מצוינות אישית ובמתן מענה לשונות ולייחודיות של התלמידים. מתוך אמונה זו, יצרנו את רצועת קורסי העשרה ורצועה של תכניות הצטיינות. הרעיון של רצועה זו הינו לאפשר לתלמידים לפתח תחומי עניין מגוונים, להעצים, להצמיח, ליצור בהנאה, לתרום להתפתחות האישית ולטפח את הקשר הבין אישי בין התלמידים ובינם לבין הצוות.

 הקורסים שבית הספר מציע לתלמידי חטיבת הביניים, נותנים מענה לאינטליגנציות השונות: בתחום הקוגנטיבי, הגופני, החברתי והאומנותי. הקורסים המוצעים הינם הזדמנות להעשרה והעמקה בתחומי עניין שונים, פסק זמן מהלמידה הרגילה, ללמידה אחרת וחווייתית. תהליך הבחירה מחייב הכנה ולמידה, שהרי כל בחירה באפשרות אחת מהווה ויתור על אפשרות אחרת. אנו מאמינים כי דרך תהליך הבחירה התלמידים רוכשים אחריות, עצמאות ומיומנויות החשובות להם ולחיים עצמם. הבחירה היא לשנה אחת, במהלך שלוש השנים בחטיבת הביניים כל תלמיד יכול להשתתף בשלושה קורסים.

אמנות

קורס בחירה אמנות הינו שיעור המתקיים אחת לשבוע לתלמידי החטיבה שבחרו באמנות כמקצוע בחירה.
השיעורים עוסקים בחשיפה והעשרה של תחומי האומנות החזותית תוך התייחסות לאומנים, זרמים באומנות, היסטוריה ועוד וזאת על ידי התנסות מעשית בסדנה.

קראו עוד על אמנות

השיעורים יילמדו דרך ציון אירועים חשובים במהלך השנה כמו: ימי זיכרון, חגים, עונות השנה וכו', כמו גם לימוד נושאים מתחום האמנות, חשיפה לטכניקות שונות ושימוש בחומרים שונים. השיעורים הינם חווייתיים ומטרתם בראש ובראשונה לגרום לתחושת הנאה, הצלחה וסיפוק מהעשייה. ללמוד מיומנויות חדשות ולהתנסות באתגרים שונים בעבודה. השיעורים מתאימים לכל תלמיד.ה שאוהבים אומנות ומגלים עניין בעשייה. אוהבים לעסוק בחומרים ולא חוששים להתנסות בדברים חדשים. אין צורך בידע קודם או בכישרון מיוחד.

אפייה ובישול

הקורס משלב בין היבטים תיאורטיים הקשורים למזון לבין ההיבט המעשי של בישול ואפייה.

קראו עוד על אפייה ובישול

בקורס נלמד על תהליך הכנת הלחם, מהחיטה ועד ללחם; נלמד על תהליך הפקת השמן מהזיתים; נלמד על תהליך ייצור של מוצרי חלב. נלמד על פירמידת המזון ועל חשיבות האכילה המגוונת; נלמד לגשת למתכון ולהבין איך לקרוא טקסט מפעיל; נעסוק בהיבט המתמטי של המרת מידות ומשקלות. התלמידים ילמדו לקחת אחריות ולעבוד בשיתוף פעולה, תוך הפקת הנאה מהמוצר המוגמר. כחלק מלקיחת האחריות והעצמאות, התלמידים יחליטו, כל אחד בתורו, איזה מאכל הם מעוניינים לבשל או לאפות יחד עם הקבוצה, ויתבקשו להביא מתכון מתאים ואת המצרכים הדרושים, ולהוביל לביצוע.

מלאכת יד ויצירה

קורס זה מתאים לתלמידים שאוהבים ליצור ואוהבים לעבוד עם הידיים. במהלך השיעורים ובפעילויות השונות נעשה שימוש בחומרים שונים ומגוונים כגון: חוטים, צמר, עץ, וחומרי יצירה נוספים. נאסוף גם חומרים שונים מהסביבה הקרובה מהם ניצור דברים שבהם נוכל לעשות שימוש וגם נכין מתנות קטנות לאנשים שאנחנו אוהבים.

קראו עוד על מלאכת יד ויצירה

במהלך הקורס נכיר מלאכות יד קדומות כגון: סריגה, רקמה, תפירה ועוד. כדי להשלים את האווירה הנוסטלגית, נכיר גם משחקי ילדות מהעבר, משחקי חדר ומשחקי חוץ, ונשחק בהם.

תיאטרון

כל העולם במה, בואו לגלות את השחקן שבכם...

שיעורי התיאטרון בחטיבת הביניים מיועדים לתלמידים עם או בלי רקע בתחום התיאטרון, אשר קיימים בהם עניין, סקרנות ואהבה לעולם הבמה. הקורס פורש בפניכם את עולם הבמה והתאטרון.

קראו עוד על תיאטרון

בשיעור נלמד אודות שפת התיאטרון ונתנסה במשחק, תנועה, יצירה ועבודה בקבוצה. השיעור מעודד חדוות עשייה ויצירה ופיתוח הבעה אישית, ומאפשר קרקע לצמיחה והתפתחות. הקורס מפתח את היצירתיות, הביטוי העצמי ועבודת צוות. משפר את יכולות הריכוז וההקשבה, מעודד את חדוות העשייה והיצירה ופיתוח הבעה אישית, ומאפשר קרקע לצמיחה והתפתחות.

אמנויות לחימה

הקורס אומנויות לחימה יעסוק בשיפור היכולות גופניות ויאפשר התנסות באומנויות לחימה.

קראו עוד על אמנויות לחימה

בקורס נעבוד על יכולות גופניות בסיסיות כגון: שיווי משקל, כוח מתפרץ, קואורדינציה, גמישות וכדומה. הקורס יתמקד בגו'דו ובטכניקות להגנה עצמית. נלמד כיצד להתמודד עם מצבי סכנה כגון: שחרור ממצבי חניקה וחביקה, הגנה מפני תקיפת סכין וכו'. כמו כן, נלמד גו'דו שהינה, אומנות לחימה יפנית המתבססת על שימוש בכוחו של היריב. הקורס מתאים לבנים ובנות הרוצים לחזק את הביטחון העצמי, להתנסות ולהיחשף לתחום האומנויות לחימה.

משפטים

המצב בו אנו חיים בחודשים האחרונים מאז 07.10.2023, שינה את הנושאים עליהם למדנו בקורס. דיברנו על המציאות בה אנו חיים בהיבט המשפטי ולא רק.

קראו עוד על משפטים

המשכנו להכיר נושאים מגוונים כמו: איזה זכויות יש לנו כאזרחים קטינים וכתלמידים? האם יש לנו חובות? איך זה מרגיש כשואלים אותנו שאלות במסגרת חקירה ומה הסיפור של מכשיר הפוליגרף? כמה משכנעים אנחנו יכולים להיות בדקה? האם אפשר להגיע להסכמות בלי להגיע לבית משפט? מה עושים מושבעים (ולמה אין מושבעים בישראל)? שואלים ועונים, צופים בסרטים ומנתחים מצבים מורכבים תוך כדי צפייה, מנהלים דיונים פתוחים בכיתה והכל בדרך חווייתית המאפשרת לכולם לקחת חלק פעיל במפגשים.

משחקי פנאי ונופש

המשחק הוא כלי לביטוי עצמי של המשתתפים ומאפשר פיתוח קשרים חברתיים מתוך הנאה ודגש על ערכים אישיים וקבוצתיים. המשחקים שונים במהותם ובדרכי לימודם מענפי ספורט אחרים, המשתתפים בהם חופשיים יותר וקל להם להתבטא בדרכים שונות.

קראו עוד על משחקי פנאי ונופש

משחקי הנופש קלים ללמידה וקל להצליח בהם, ולכן הם מתאימים לכלל התלמידים. בקורס נעסוק במשחקים כמו מחניים, דוג'בול, כדורגל אנושי, קורפבול ועוד המון מגוון משחקים.

אולטימייט פריסבי

ספורט קבוצתי כיפי בטירוף שמטרתו היא להבקיע גול באמצעות תפיסת הפריזבי בשטח של הקבוצה היריבה. תחום הספורט היחיד בו הקבוצה היא משותפת לבנים ולהנות.

קראו עוד על אולטימייט פריסבי

המשחק דורש כושר גופני מפותח, טכניקת זריקה ותפיסה טובה וכן מפתח עבודת צוות! בקורס נלמד את כל סוגי הזריקות ואת יסודות המשחק המדהים הזה.

התנדבות בקהילה

התלמידים המשתתפים בקורס הבחירה 'התנדבות בקהילה' בוחרים לתת מעצמם לקהילה בה הם חיים.

קראו עוד על התנדבות בקהילה

הם יוצאים לבתי הספר היסודיים ולגנים, יוצרים קשרים אישיים עם הילדים ומסייעים במה שהם צריכים ואף מעבירים פעילויות בכיתה. המשתתפים בקורס לומדים את החשיבות של ראיית האחר, העזרה לזולת ומפתחים אחריות.

שני הצדדים יוצאים נשכרים מכך.

מייקרים

קורס מייקרס הוא חוג חוויתי שמלמד כיצד ליצור דברים ממגוון חומרים. הרעיון שעומד מאחוריו הוא שילוב חומרים וטכנולוגיות, פתרון בעיות ,חשיבה עיצובית ועבודה ביחידים ובקבוצות. איך לבנות מכונית מרוץ , תחנת רוח, מכונה שמדמה תותח מימי הביניים שיורה דברים למרחוק כל אלו ועוד.

חיידקים בשירות האדם – כימיה במטבח

במחצית א' חקרנו יחד את תהליכי הכנת מוצרי מזון, בהם מעורבים מיקרואורגניזמים.
המוצרים השונים היו מוצרי בצק (עוגת שמרים, פיצות, חלות), יוגורט וגבינה, ירקות מוחמצים בתהליכים כימיים בעזרת חיידקים לקטובצילים.
בין לבין למדנו את עקרונות המעבדה של המיקרוביולוגיה - זריעת חיידקים, התבוננות במיקרוסקופ. כשמהאכלים אותם הכינו התלמידים היו מוכנים, ישבנו לארוחה מהנה.

במחצית השנייה, לבקשת התלמידים, העמקנו בסודות הכימיה במטבח.

קראו עוד על כימיה במטבח

בכל פעולה שאנחנו עושים במטבח, אנחנו מפעילים תהליכים כימיים, ביולוגיים ופיסיקליים, שמשנים את הצבע, המרקם, הטעם והריח ותכונות נוספות של חומרי-המזון. אפשר להגיד, שאנחנו עורכים ניסוי מדעי ובסופו בודקים את התוצאות: האם זה טעים? האם זה מה שהתכוונו שיצא? נכין את המנה הזאת שוב? נלך שוב לפי המתכון, או נשנה משהו בתהליך ההכנה או בחומרי הגלם? מדענים במעבדה עובדים לפי 'מתכון' מתוכנן היטב, הוא פרוצדורת הניסוי וחלק חשוב בעבודתם הוא ניתוח התוצאות: מה בדיוק קרה? מה אומרות התוצאות ומה המשמעות שלהן? אילו תהליכים התרחשו? אילו תנאים ניתן לשנות, כדי לקבל תוצאות אחרות ומה הן יכולות להיות? גם אנחנו, במעבדת המטבח שלנו, יכולים לנתח את המתכון ואת תוצאות הניסויים שלנו. למשל, להבין מדוע מוסיפים מלח בהתחלה, או דווקא בסוף, מדוע כדאי לכוון את התנור לטמפרטורה מסויימת, מדוע לערבב או להקציף, זמן קצר או ארוך ואם התבשיל הקדיח – להבין למה? אם נדע מה קרה בסיר או בתנור ואיך כל פעולה שלנו וכל שלב השפיעו על התוצר הסופי, נוכל לשפר ולגוון את המתכונים שלנו. נוכל גם ליהנות יותר מהאוכל, ואם לא בישלנו – לתרום לשיחה מעניינת סביב השולחן…