מגמת פיזיקה

תחום הפיזיקה עוסק בחקר חוקי היסוד של הטבע. הוא מהווה בסיס לכל תחומי מדעי הטבע, וכן לתחומי הטכנולוגיה וההנדסה המגוונים. תלמידים המסיימים את שנות התיכון עם 5 יחידות במגמת פיזיקה, צפויים לזכות בסבר פנים יפות החל מהגיוס לצה"ל, דרך הקבלה ללימודים גבוהים ואף בראיונות קבלה שונים. כל זה אינו בכדי! מלבד הידע הפיזיקלי, המתמטי והמחקרי שרוכשים התלמידים על תופעות טבע למיניהן, הם מקבלים כלים לפתרון בעיות בתחומים שונים נוספים, זאת, תוך חשיבה יצירתית, עמוקה ומעניינת. מהתלמידים נדרשת עבודה קשה, אם כי מתגמלת מאוד.

תכנית הלימודים:

  1. מכניקה: תנועה של גופים ואינטראקציות ביניהם. תחילה נלמד קינמטיקה, בהמשך את שלושת חוקי ניוטון, חוקי שימור התנע והאנרגיה, גרביטציה (קלאסית) וחוקי קפלר.
  2. חשמל ומגנטיות: הכוח החשמלי והמגנטי. נלמד מהו מטען חשמלי, שדה חשמלי ופוטנציאל חשמלי. בהמשך נלמד על מעגלי זרם חשמליים, הכוח המגנטי והשדה המגנטי הקשור אליו והשראה מגנטית.
  3. אור ופיזיקה מודרנית: תופעות מעניינות באופטיקה גיאומטרית. נלמד על תופעות של מכניקת הקוונטים, כגון דואליות האור והחומר. נלמד את תורת היחסות הפרטית של איינשטיין. נלמד על מבנה האטום וחלקיקי היסוד של הטבע.
  4. מעבדה: כחלק מתוכנית הלימודים, נבצע ניסויים רבים בעצמנו, ננתח את התוצאות ונלמד להסיק מסקנות על התופעות השונות בעולם.

מבנה הבגרות:
בחינה חיצונית 70% – מכניקה + חשמל ומגנטיות + מעבדה
בחינה פנימית 30% – אור ופיזיקה מודרנית

שיטות הלימוד:
רוב לימודי הפיזיקה באשר הם מתבצעים באופן פרונטלי. עם זאת, אנו נדגיש את המחשת התיאוריה עם הדגמות וניסויים, שמשמשים הן כגילוי תופעות המעוררות סקרנות, הן כביסוס החומר הנלמד לטובת הפנמתו, והן כהתנסות מעשית של התלמידים עם שיטות המחקר המדעיות. לשם ניתוח התוצאות המדעיות, נלמד כלים ממוחשבים. נדרשת שליטה טובה במתמטיקה, שכן זהו כלי עיקרי להדמיית תופעות ולניבוי תרחישים עתידיים.
אצלנו במגמה נשים דגש לא רק על הבנת הנוסחה המתאימה לפתרון הבעיה, אלא בעיקר על ההבנה המעמיקה של מה שעומד מאחורי הנוסחה וייצוגה במציאות.

דרישות המגמה:
· סקרנות על האופן בו פועל העולם
· חשיבה לוגית-חוקרת
· שליטה טובה במתמטיקה (ברמת 4 יח"ל)